We begeleiden je graag op weg naar je nieuwe (t)huis

De overheid moedigt energiezuinig bouwen aan.  

Dat doen ze onder andere door de meer doorgedreven vorm

van energiezuinig bouwen (Bijna Energie Neutraal) te

ondersteunen en je dus vrij te stellen van de onroerende voorheffing.

Onroerende voorheffing ?

Het verhaal over belastingen op je vastgoed start bij het Kadastraal Inkomen (K.I.).  Dit is een getal dat door de overheid bepaald wordt bij de eerste bewoning of na de grondige renovatie van een woning.  Dit kadastraal inkomen zou je verdienen als je je woning een jaar lang zou verhuren.  Dit wordt in het verder verloop van de tijd verder geïndexeerd zodat het steeds representatief zou moeten zijn.  Het is dit geïndexeerde K.I. wat als basis dient voor je jaarlijkse belasting die je op je vastgoed moet betalen.


Niet betalen ?

Sinds 2009 biedt de overheid premies aan voor het energiezuinig en duurzaam bouwen of verbouwen.  Je energiezuinigheid wordt via een energiedeskundige vastgelegd in een e-peil.  Hoe lager het e-peil, hoe minder energie je woning gaat verbruiken (eerste voordeel) en hoe hoger je mogelijke premies worden (tweede voordeel).  Is je e-peil lager dan 20, dan verbruik je dus bijna niets en moet je bovendien nog eens 5 jaar lang geen onroerende voorheffing betalen.

Traditioneel bouwen heeft zo z’n voordelen :

1.  Gekende manier van bouwen

Zowel de architect als de aannemers zijn vertrouwd met deze manier van werken.  Dit resulteert in een snellere manier van werken, betere kwaliteit van afwerking en technieken die op elkaar afgestemd zijn.

2.  Voordurende optimalisatie van gekende materialen

Old school zou je denken, maar niets is minder waar.  De materialen van weleer werden steeds geoptimaliseerd en de technieken om ze te verwerken verbeterd.

3.  Grote flexibiliteit in ontwerp.

Doordat architecten en aannemers ervaring te over hebben, weten ze (niet alleen uit studie maar ook uit ervaring) perfect wat kan aangepast worden en wat de limieten zijn.

4.  Stabiele constructie / Lange levensduur

Bouwkundige ingenieurs komen er aan te pas om er voor te zorgen dat je op een oerstevige constructie kan rekenen.  Met traditionele bouwtechnieken kan een levensduur van wel 100 jaar gegarandeerd worden.

5.  Uitstekende warmte- en akoestische isolatie / energiecapaciteit

Traditioneel opgebouwde muren nemen voldoende energie op en houden die ook vast (capacitief gedrag).  Dit resulteert in warmte in de winter en koude in de zomer.  Door het hoge relatieve gewicht en kleine luchtkamertjes (snelbouw) is bovendien de geluidsisolatie optimaal.

Home