startpagina

Het ideale concept voor mensen die hun droomwoning willen realiseren zonder echte zorgen.  Wij verzorgen het totale proces, van grond tot sleutel op de deur.  Jij vertelt ons je dromen, wensen, verwachtingen en wij nemen alle zorgen uit je handen, zelfs nadat je de sleutel in handen hebt.  Hieronder overlopen we het volledige proces, stap voor stap :

1. Verkennend gesprek

Is er interesse in een van onze projecten, dan maken we graag een afspraak om alles een eerste keer te overlopen.  Deze afspraak kan bij u thuis, bij ons op kantoor of op de werf.  
We bekijken samen wat er standaard in de woning vervat zit, wat de mogelijkheden zijn,
we overlopen samen de timing en wisselen van ideeën.


2. Aankoop

Je hebt beslist : we gaan met elkaar bouwen !  Je ondertekent een compromis en het bijhorende verkoopslastenboek.  De beide documenten zijn ontegensprekelijk met elkaar verbonden en vullen elkaar aan.  Het grondaandeel wordt meteen volledig gekocht en op dat moment wordt er ook een recht van opstal ondertekend zodat wij op jouw grond kunnen bouwen.  Dit gebeurt met toepassing van de wet Breyne, waardoor je als koper een uitgebreide bescherming geniet.  Wil je meer weten over de Wet Breyne: lees dan zeker ons artikel over dit topic.3. Jouw keuze

Vanaf de eerste dag gaan we samen door de ganse woning, door elke ruimte, door alle indelingen, door alle opstellingen, door elke afwerking.  Zo stellen jullie samen met jullie bouwadviseur de woning samen en dat op elk moment van het volledige bouwproces.  We bekijken samen de mogelijkheden en staan je bij met professioneel advies.   Jullie overlopen alle technische aspecten, zoals de elektriciteit, sanitaire leidingen, verwarming, ... .  Geen onduidelijkheden en discussies achteraf, want werkelijk alles wordt overlopen en dat met een unieke bouwadviseur, die zowel jullie als de aannemers tijdens het volledige proces blijft volgen en ook alles netjes in een verslag zet.


4. Materiaalkeuzes

Samen met de bouwadviseur bepaal je de bouwplanning en timing voor je keuzes van interieurafwerking.  Hierbij krijg je een overzicht van de toonzalen van onze partners en de bijhorende contactpersonen.   Je kan binnen het afgesproken budget in het lastenboek gaan winkelen bij onze partners.  Daar zal een specialist in zijn/haar materie je verder begeleiden bij de keuzes.  Maak je graag een keuze die buiten het afgesproken budget valt ?  Dat kan zeker.  Je ontvangt hiervoor een persoonlijke offerte die je dan kan goedkeuren.  Pas na de goedkeuring worden deze aanpassingen meegenomen in het verder proces.

Nadat je alle keuzes voor de afwerking van je woning hebt gemaakt, overloopt de bouwadviseur deze nogmaals om te kijken dat er geen problemen opduiken.

De bouwadviseur regelt voor jou alle bestellingen, volgt die op en geeft alles door aan de verschillende aannemers.5. Opvolging van het bouwproces

Tijdens het bouwen worden alle aannemers door de architect en de werfleider opgevolgd en dat vanaf de start tot aan de oplevering.

Als klant kan je steeds rechtstreeks contact opnemen met de werfleider.  Hij is jouw aanspreekpunt op de werf.  Op jouw vraag word je op de hoogte gehouden van elke stap in de opbouw van je woning.  Je kan ook een werfbezoek aanvragen bij de werfleider.  Hij/zij zal je dan ter plekke meer uitleg geven over de uitgevoerde of geplande werken.6. De (voorlopige) oplevering

Maanden heb je hiernaar uitgekeken !  Alle werken zijn uitgevoerd en de woning kan opgeleverd worden.

Samen met de werfleider voer je een totaalcontrole (door middel van een rondgang) van de afgesproken en uitgevoerde werken, om na te gaan of de woning volgens afspraak en borstelschoon is opgeleverd.   Zijn er nog vragen, aanpassingen of correcties dan worden deze in een verslag gegoten zodat alles verder kan opgevolgd en afgewerkt worden.

Als alle administratie en alle betalingen voldaan zijn, verkrijg je ook de sleutel tot je nieuwe thuis en kan je verhuizen.  Het spreekt voor zich dat nu ook de risico’s zoals brand en diefstal worden overgedragen.  Uiteraard geniet je na deze oplevering van de wet op de 10-jarige aansprakelijkheid.


7. Definitieve oplevering

De definitieve oplevering gebeurt minimum 1 jaar na de voorlopige oplevering.  Dan heeft de woning een volledige zomer en winter doorgemaakt en zijn eventuele gebreken zeker zichtbaar geworden.  Binnen deze termijn moeten ook alle opmerkingen na de voorlopige oplevering opgelost zijn.


We begeleiden je graag op weg naar je nieuwe (t)huis

8. NASERVICE

Ook na de oplevering staan we voor je klaar.  Doen er zich problemen voor aan je woning?

Laat het ons zeker weten, we bekijken samen mogelijke oplossingen.